Cindy (30 jr)


“Deze training heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en ik zou hem zeker aanraden! Tijdens de bijeenkomsten hebben we allerlei oefeningen gedaan die ons voorbereidden op alles wat komen gaat als je zwanger bent en hebben we het gehad over het ouderschap. Dit waren o.a. meditaties, die we thuis ook hebben geoefend. Het heeft me enorm geholpen: doordat ik nu handvatten heb hoe om te gaan met pijn en welke gedachten hierbij ondersteunen, ben ik veel minder bang voor de bevalling nu. Ook heb ik geleerd om de mindfulness in het dagelijks leven toe te passen, waardoor ik aardiger ben voor mezelf”.

Sofia (28 jr)


“Mindfulness voor Zwangeren geeft je meer inzicht in jezelf en je dagelijks leven. Door middel van meditaties leer je even stil te staan in deze hectische wereld. Het is zeker aan te raden voor vrouwen die angstig tegenover de bevalling staan, zoals ik, en die hun zwangerschap optimaal willen beleven”

Floris (partner van zwangere vriendin)


“De training leert je telkens terug te gaan naar het hier en nu. Leert ook zelfreflectie en aanvaarding. Het is een fijne training en geeft ook ruimte om inzichten met de trainers en de andere deelnemers te delen. Anderen zouden het moeten volgen omdat het goede inzichten geeft over de zwangerschap en ’t gewone dagelijkse leven”

Yvonne (36 jr)


“Ik vond het een fijne en nuttige training. Het zorgt ervoor dat je rustmomentjes inplant voor jezelf en dat je op een andere manier naar jezelf kijkt. Je wordt je bewust van bepaalde patronen en kunt zelf aan de hand van de pijlers onderzoeken wat je eventueel wilt veranderen aan je patronen of niet. Bij mijzelf was acceptatie een heel belangrijk punt en vriendelijk zijn naar mezelf. Ik zou de cursus zeker aanraden, maar je moet er wel echt tijd in investeren”.

Sabine (42 jr)


“De training is vooral de balans krijgen tussen wat nu is en wat komen gaat. Zowel voor geest als lijf krijg je handvatten aangereikt die je hierbij op weg kunnen helpen. Omdat er tijdens de training verschillende manieren door de trainers worden besproken, kan je zelf je eigen manier ontwikkelen. Het is prettig dat de combi van trainers uit een achtergrond van verloskunde en psychologie bestaat, zodat alle kanten belicht worden, ook voor de partner. Aanrader voor iedereen die zich op de bevalling en het ouderschap wilt voorbereiden. En wilt groeien als mens”

Dianne (39 jr)


“Voor mij is de mindfulnesstraining een combinatie van leren over mindfulness en gebruiken ervan, in combinatie met nuttige info over zwangerschap en de bevalling. Ik ervaarde echt een rustmoment voor mezelf, om zelfverzekerder en rustiger met de zwangerschap en straks de bevalling om te gaan. Ook was de training goed voor mij om bewuster en minder gehaast in het leven te staan en met mijn zwangerschap bezig te zijn. Een echte aanrader voor zwangeren!”

Lieve (29 jr)


“De training gaat over hoe om te gaan met pijn, voorbereiding op de bevalling en ouderschap en het beleven van de zwangerschap in het hier en nu. Alleen en samen met m’n partner. Het is een interactieve training; oefening en ervaring alsook beleving worden met de groep doorgemaakt en besproken.

Ik heb de training als een verrijking ervaren, niet alleen in de fase van m’n leven nu en ter voorbereiding op. Ook als erkenning en herkenning tot nu toe. Ik heb geleerd wat ik eigenlijk al wist en ik heb ook nieuwe inzichten kunnen opdoen. Zoals wat te doen als ik fysiek uit mijn comfortzone moet en wat het mij oplevert, verwachtingen, patronen, oordelen en veroordelen los te laten (wat een glimlach lichamelijk kan opleveren)”

Jolein (29 jr)


“De training traint het ‘zijn’. Niks zweverigs, maar juist leren omgaan met wat je nu bezig houdt. Er is geen moeten, maar juist bewustwording van zowel positieve als negatieve gedachtes. De training is een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk, waarbij er voldoende ruimte is voor eigen inbreng. De trainers hebben een mooie open houding en stralen rust uit. Hun ervaring en kennis is duidelijk merkbaar. Een ander zou ik het aanraden, omdat je even bewust tijd voor jezelf en het zwangerschapsproces plant waar je de rest van de week profijt van hebt”

Stefanie (25 jr)


“De mindfulnesscursus gaat over bewust zijn van je handelingen, lichaam en gedachte. Deze training sluit goed aan bij wat ik, als zwangere, nodig had: naar binnen gekeerd, bewust van jezelf en de baby en stilstaan bij veranderingen en groei. Het is fijn dat mijn partner ook mee kon, voor ons was dit dus echt iets van ons samen. Marije (psychologe) en Judith (verloskundige) gaven samen de training. Samen zorgden zij voor een ontspannen setting en genoeg erkenning en verdieping aan individuele verhalen. Gevoel dat je gehoord wordt. De stiltebijeenkomst was ook erg fijn. Juist in deze laatste fase van mijn zwangerschap ben ik in mezelf gekeerd, deze bijeenkomst sloot daar goed bij aan. Deze training raad ik iedere zwangere aan die meer rust en balans wil creëren in het dagelijks leven, met partner.”

Heleen (26 jr)


“Ik heb in deze training veel nieuwe inzichten gekregen, waar ik tijdens maar ook na de bevalling mee verder kan. Het is een training waar bewustwording en “in het nu leven” centraal staat. Ik vind het zeker een aanrader om deze training te volgen, omdat het je dichter bij jezelf brengt. Met meditatie oefeningen ben je meer bewust van alles en door de fijne begeleiding van de trainers heb ik deze mindfulnesstraining als prettig ervaren. Bedankt!”

Edwin (34 jr), partner van Julia


“Het is een leuke en leerzame training. De oefeningen en onderwerpen sluiten goed aan bij de dingen die aandacht verdienen tijdens de zwangerschap. Ook voor mannen”

Savanja (36 jr)


“Leren zijn met wat er is, in jezelf en buiten jezelf. Het is een ervaring die je aangaat, die beter wordt naarmate je zelf meer investeert. Je leert jezelf, je lichaam en je gedachten goed kennen en je leert wijsheid in jezelf aan te spreken; wat is voor mij en de situatie goed, hoe kan ik loslaten in (lastige) omstandigheden. Toptraining voor mensen die moeite hebben met loslaten of angstig of zelfs neurotisch van aard zijn”.

Nydia (29jr)


“De training gaat over verschillende meditatievormen die je kunt gebruiken op veel verschillende momenten. Met name is de training nu gericht op je zwangerschap en bevalling. Het werd gegeven door Marije en verloskundige Judith. Het extra contact met de verloskundige vind ik vooral ook erg fijn i.v.m. ziekenhuisbegeleiding. Ik vond het een fijne training en heb nu meer controle over mijn eigen denken en zijn en kan stressvolle situaties beter aan. Iedereen heeft een eigen reden voor het volgen van de cursus”.

Deborah (27 jr)


“De mindfulnestraining was top! Alle lessen hebben wel iets bijgebracht. Maar ook het contact met de meiden en de ruimte om elke zondag even jezelf & de baby op 1 te zetten. Ook heb ik heel veel aan de befaamde ijsblokjestraining gehad! De trainers waren niet belerend, gaven veel ruimte voor nabespreken en het krijgen van inzichten. Ik ben nogal een planner, maar ik heb geleerd om meer rust te nemen, los te laten en heb een meer open blik gekregen”.

Willemijn (33 jr)


“Mindfulness is voor een training geweest waarin ik me op een positieve en rustige manier heb kunnen voorbereiden op de bevalling. Door de sessies heb ik samen met mijn partner gesprekken gehad die verhelderend gewerkt hebben waardoor ik open en accepterend de rest van de zwangerschap en de bevalling tegemoet ga. De trainers zijn erg vriendelijk, rustig, open minded en staan open om allerlei vragen te beantwoorden. Zelf heb ik nog geen kinderen en geen andere pufcursus o.i.d. gedaan, omdat ik open de zwangerschap en de bevalling in wil gaan. Elk mens, zwangerschap en bevalling is anders, waardoor ik alle verhalen kan horen maar hier niet angstig van word. Door mijn levensstijl, het ik zijn, wist ik van te voren dat mindfulness beter bij mij zou passen. Een stapje terug kunnen doen, luisteren naar geest en lichaam en hier handvatten voor krijgen, zijn helpend geweest voor mij. Met aandacht de dagelijkse dingen oppakken is een prettige manier van leven”.

Meike (32 jr)


“De 8-weekse mindfulnesstraining voor zwangeren die ik gevolgd heb bij Marije en Judith heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Mindfulness heb ik mede door deze training een plek kunnen geven in mijn rol als moeder en in mijn leven. In die zin heb ik deze training ervaren als een mooi beginpunt”.

Anne (38 jr)


“Een fijne en ontspannen sfeer, waar ruimte gecreëerd wordt voor mindfulness, gesprekken en zelfreflectie. Een verrijking voor mijn zwangerschap en straks mijn 2e bevalling. Judith en Marije gaven mij het gevoel dat alles goed is, tegelijkertijd gaven zij waardevolle “lessen over het leven” mee. Het doet mij goed, zo zegt ook mijn partner”

Julia (34 jr)


“Fijne gezamenlijke bezigheid met partner en “lotgenoten” om ons voor te bereiden op de bevalling & het ouderschap. Maar ook tijdens de zwangerschap heel toepasbaar, in het dagelijks leven voor het creëren van meer bewustzijn en acceptatie van alles wat er gebeurt”

Sofie (31 jr)


“Ik raad deze training aan omdat je niet alleen veel te horen krijgt over de bevalling, ook komt er een stukje persoonlijke bewustwording naar voren.

De training gaat over bewustzijn in je leven. Hoe doe je de dagelijkse dingen? Op de automatische piloot of kun je ook bewust in het moment zijn? Hierbij is je ademhaling een belangrijke factor. Deze is er altijd en daar hoef je niets voor te doen!

De training hebben Marije & Judith gegeven, erg fijne trainers. Ik ben nu patronen gaan zien en heb geleerd dat je de keuze hebt hoe je hiermee omgaat. Waar kies je voor? Hierbij is de oefening ‘3 min ademruimte’ een uitkomst. Je wordt even uit het moment gehaald en je wordt je bewuster van al je gedachten”

Eline (35 jr)


“Mindfulness voor Zwangeren is een training die je leert om de zwangerschap en bevalling met rust, kalmte en zonder oordelen te benaderen”

Anne (33 jr)


“Een fijne en ontspannen sfeer, waar ruimte gecreëerd wordt voor mindfulness, gesprekken en zelfreflectie. Een verrijking voor mijn zwangerschap en straks mijn 2e bevalling. Judith en Marije gaven mij het gevoel dat alles goed is, tegelijkertijd gaven zij waardevolle “lessen over het leven” mee. Het doet mij goed, zo zegt ook mijn partner”

Lisette (35 jr)


“Mindfulness voor Zwangeren is een totaal andere manier om je voor te bereiden op de bevalling/ouder worden. De training zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf komt, je angsten en zorgen onder ogen. Mogelijk verdwijnen ze niet, maar het kan een manier zijn om er anders tegen aan te kijken. Prettig is de warme manier van de trainers en de verbinding die je kan voelen met de groep”

Robbert (partner van Stefanie)


“Hoe je mindfulness kan toepassen in je leven. Praktische meditatie oefeningen met oog op de zwangerschap. Nabesprekingen over hoe je de meditatie ervaart. 2 superaardige en kundige mensen die met veel kennis en informatie de trainingen begeleiden. Ik ben heel blij met alle informatie en praktische oefeningen en ook de informatie over hoe een bevalling in zijn werking gaat. Het is soms lastig om in de praktijk mindful te zijn en met deze cursus krijg je handvatten om dat ook in het dagelijks leven te kunnen toepassen”

Joella (31 jr)


“Een training om jezelf goed te leren kennen hoe je in het leven staat en hoe je over bepaalde dingen denkt. Aan de hand van meditatie en rust leer je hoe je met bepaalde situaties om kan gaan of daar meer besef bij te hebben. Voor mij met mijn 1e zwangerschap heb ik veel geleerd over weeën en hoe daar mee om te gaan. Ik zou de training zeker aanraden aan mensen die net als ik niet goed weten wat te verwachten. Erg fijn dat 1 van de trainers verloskundige is voor vragen! Ik heb er veel van geleerd en ben erg blij dat ik er aan mee gedaan heb”

Denise (26 jr)


“Wat een fijne training! Ik twijfelde of ik mee zou doen en of het wel wat zou helpen. Maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb, veel concrete handvatten en oefeningen waardoor ik meer controle over heb gekregen over mijn gedachten. Ik ben door de oefeningen nu ook minder angstig voor pijn.

Marije en Judith, bedankt.”

Tamara (27 jr)


“De mindfulnesstraining wordt gegeven door Marije en Judith, psycholoog en verloskundige van beroep. Mindfulness is voor mij een hulpmiddel om om te gaan met het leven. Veel in het leven komt zoals het komt en is niet altijd maakbaar. Dit gaf mij soms frustratie en belemmeringen. Mindfulness heeft mij geholpen de gevoelens die bij de ervaringen vrij komen een plekje te geven en los te laten. De training biedt veel verschillende vormen van meditatie, je kunt zelf bepalen welke je graag gebruikt en welke liever niet”.

Marloes (34 jr)


“De training, gegeven door Marije en Judith, heb ik als positief ervaren. Voor zwangeren is het nog belangrijker bewust te zijn van het nu, je lichaam en de baby. Vooral omgaan met pijn vond ik een zeer belangrijk onderdeel, iedereen zou ik aanraden een cursus als deze te volgen. Om even heel bewust met je zwangerschap bezig te zijn. Deze paar uurtjes vond ik ook een fijne aanvulling in mijn drukke bestaan elke dag”

Sven (32 jr), partner van Joyce


“Het is een leerzame training om toekomstige ouders, zowel psychisch als pragmatisch, voor te bereiden op de komst van een kindje. Ik raad iedereen aan om deze training te volgen, ook mannen! Ook zij kunnen hier superveel leren”

Gabrielle (32 jr)


“Door deze training leer je op een andere manier te kijken naar de komende veranderingen. Door middel van bijvoorbeeld meditatie oefeningen en gesprekken stel je je open voor het hier en nu. De combinatie van een mindful coach en een verloskundige maakt de training heel toegankelijk. Ook was het voor mij een meerwaarde om iedere week echt iets oor mijzelf te doen en dit gedurende de week voort te zetten met gerichte oefeningen”

Marjoleine (31 jr)


“Door mindfulness veranker en integreer je je zwangerschap beter met de persoon wie je bent. Er gebeurt een hoop met je gedurende deze periode en de training helpt je deze zaken een plekje te geven en leert je vertrouwen te hebben in hetgeen er gebeurt”

Nienke (33 jr)


“Deze training leert je bewuster stil te staan bij belangrijke thema’s in jouw leven, meer naar jezelf te kijken naar wat voor jou belangrijk is. Het leert je beter te aanvaarden, dingen los te kunnen laten en rustmomenten in te bouwen. Het is een fijne training, een prettige onderbreking in een druk en hectisch leven en een goede voorbereiding op het ouderschap. Ik zou het aan iedereen aanraden die zwanger is en behoefte heeft aan goede voorbereiding”

Niels (37 jr), partner van Nienke


“Door het volgen van de training Mindfulness voor Zwangeren samen met mijn vrouw, heb ik het inzicht gekregen dat angst en pijn in allerlei vormen kunnen voorkomen. Dat een moment voor jezelf hebben nog geen rustpunt hoeft te zijn. Pas tijdens stilte en meditatie raak je een diepere rust aan. En ik ben denk ik wat liefdevoller en attenter naar mijn vrouw geworden”.