Praktijk MINT begeleidt aanstaande & jonge ouders naar meer ontspanning en balans voor en tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Soms is therapie niet nodig of nog een stap te ver, dan is coaching of zwangerschapsbegeleiding bij MINT ook mogelijk. Persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap of het (prille) ouderschap kan fijn zijn als je er alleen voor staat, als de bevalling onzekere of angstige gevoelens oproept, je een ingrijpende bevalling achter de rug hebt, als gebeurtenissen anders zijn gelopen dan je van te voren had verwacht, of bij twijfels over het contact tussen jou en je kind. Wij bieden mentale, emotionele en hechtingsbevorderende ondersteuning en helpen je graag een stukje verder, vanuit betrokkenheid en professionaliteit, zonder te veel te gaan problematiseren. Tijdens het traject stemmen we ons af op jouw behoeften.

Coaching vindt plaats in onze praktijk in het centrum van Alkmaar, of al wandelend in de natuur. Door je te begeven in de natuur kom je letterlijk in beweging buiten en kun je stress beter loslaten. Coaching kan ook via de mail, skype of telefonisch, waardoor het ook vlak voor of vlak na de bevalling en voor iedereen in Nederland beschikbaar is.

We starten met een intake waarin we rustig kennismaken en onderzoeken waar jij op vastloopt. Bij coaching heb je de ruimte om jouw verhaal te vertellen. We kijken samen naar je onrust, onzekerheden en verdriet. Je wordt aangemoedigd en gesteund om rust en balans in je leven terug te vinden. Daarbij besteden we aandacht aan lichaam en geest, waar naar mijn idee eigenlijk geen onderscheid tussen is. Vaak zijn 2 tot 5 coaching sessies voldoende om blijer en zelfverzekerder verder te kunnen. Indien nodig gaan we verder dan coaching en bieden we behandeling voor angstklachten, stemmingsproblematiek en traumaverwerking middels psychotherapie (bijvoorbeeld EMDR voor jou en/of je kind(je).

MINT biedt de mogelijkheid om tijdens of na een coachingstraject tegen een gereduceerd tarief (15% korting) deel te nemen aan de training Mindfulness voor Zwangeren (en partners).

Coaching wanneer je op zoek bent naar:

 • Een luisterend oor, inzichten, een holistische kijk op de dingen waar je tegenaan loopt
 • Individuele mindfulness sessies
 • Begeleiding bij (emotionele) keuzes tijdens je zwangerschap, kraamtijd of eerste jaren van het ouderschap
 • Overzicht bij de leuke en moeilijke momenten van het (bijna) ouder zijn
 • Inspiratie voor natuurlijk ouderschap/attachment parenting
 • Onderzoeken wat ‘goed genoeg ouderschap’ voor jou betekent
 • Manieren om vertrouwen in je intuïtie te ontwikkelen, je hart openzetten. Het kan erg fijn zijn om op je kindje te vertrouwen. Die vertrouwt namelijk (nog) feilloos op zijn of haar aangeboren intuïtie. Luisteren naar je kind(eren) kan je veel inzicht verschaffen en je helpen om de zorg voor en begeleiding van je kinderen soepel(er) te laten verlopen. Zoals het continuüm-concept van Jean Liedloff ook benadrukt: Een kind heeft alles al in zich wat het nodig heeft, de juiste prikkels om hem heen zorgen ervoor dat zijn potentie geleefd kan worden.

 

 • Mindful omgaan met het huilen van je kindje
 • Kwaliteit van (oprechte) aandacht hebben, de tijd nemen om naar je te kind kijken, de rust creëren om je kind te leren kennen, de kleine signalen van je kind(eren) lezen en je hierop afstemmen
 • Inspiratie om tot verdere persoonlijke ontwikkeling te komen
 • Iemand die kan meekijken naar hoe de interacties, ontwikkeling, regulatie en prikkelgevoeligheid verloopt en hoe jullie samen het gezin en jullie eigen stijl vormgeven. Past het bij de behoeften van jullie kind? Wat heeft deze nodig van jullie?
 • Begeleiding bij het hechtingsproces met je baby, peuter of (jonge) kind
 • Is wat er gebeurt normaal, of moet er verder worden gekeken naar mogelijke andere oorzaken?
 • Het verkennen van de moedergodin in je, als symbool voor creativiteit, geboorte, vruchtbaarheid, seksuele vereniging, verzorging en de cyclus van groei in je

,

The way we talk to our children becomes their innervoice