Praktijk MINT is een initiatief van Marije Claessens-van den Wijngaard. Wij werken graag onafhankelijk, kijken vrij en breed binnen én buiten de kaders van de reguliere zorg en bepalen samen met jou de diagnostiek en behandelkeuze. Reguliere en complementaire behandelingen kunnen in onderlinge afstemming gecombineerd worden.

MINT staat voor Met Inzicht Naar de Toekomst. Dit betekent dat we nadenken over de oorzaak van het gedrag, samen begrijpen en kunnen verklaren wat er aan de hand is. In plaats van ons voornamelijk op de symptomen, de uitingsvorm te richten. Na inzicht komt er ruimte voor uitzicht. Het logo van MINT, een afbeelding van Ganesha, staat symbool voor het overwinnen van moeilijkheden.

Wij hebben een gemoedelijke stam om ons heen met veel mogelijkheden tot samenwerking. Zo participeert MINT in De Koepel, het samenwerkingsverband van vrijgevestigde, met kinderen  en jeugdigen werkende GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters gevestigd in de Regio Alkmaar. MINT werkt ook samen in De Kiem, een netwerk van van hulpverleners rondom zwangerschap, bevalling en eerste levensjaren. Tevens werkt MINT prettig samen met Psychologenpraktijk Den Brok, Praktijk voor Klassieke Acupunctuur en Praktijk voor Acupunctuur en Bewustwording.