Praktijk MINT is een initiatief van mij, Marije Claessens-van den Wijngaard. Ik werk graag onafhankelijk, kijk vrij en breed binnen én buiten de kaders van de reguliere zorg en bepaal samen met jou de diagnostiek en behandelkeuze. Reguliere en complementaire behandelingen kunnen in onderlinge afstemming gecombineerd worden.

MINT staat voor Met Inzicht Naar de Toekomst. Dit betekent dat we nadenken over de oorzaak van het gedrag, samen begrijpen en kunnen verklaren wat er aan de hand is. In plaats van ons voornamelijk op de symptomen, de uitingsvorm te richten. Na inzicht komt er ruimte voor uitzicht. Het logo van MINT, een afbeelding van Ganesha, staat symbool voor het overwinnen van moeilijkheden.

Ik heb een gemoedelijke stam om mij heen met veel mogelijkheden tot samenwerking met andere (jeugd)hulpaanbieders en kinder- en jeugdpsychiaters. Nauwe onderlinge samenwerking heb ik met Psychologenpraktijk Den Brok, Praktijk voor Klassieke Acupunctuur en Praktijk voor Acupunctuur en Bewustwording, alledrie eveneens gevestigd op Oudegracht 237 in Alkmaar. Tevens participeer ik in De Kiem, een club van hartstochtelijke professionals in de Kop van Noord-Holland, die zich gevonden hebben in de zorg aan (aanstaande) ouders en hun baby, peuter of kleuter.