Graag stel ik me voor: ik ben Marije Claessens–van den Wijngaard, partner van mijn geliefde en moeder van een uniek meisje. Het grootbrengen van dit meisje vind ik het fijnste en belangrijkste wat er is. Ik speel viool, dans graag, ben vaak in het bos en hou van kamperen in zomer én winter.

Hiernaast ben ik een gedreven GZ-psycholoog in Alkmaar. Ruim twintig jaar lang werk ik binnen de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, adolescenten en volwassenen. Vanuit de opleiding HBO Pedagogiek werkte ik als groepsleider binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarna ik in in 2007 afstudeerde als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2014 voltooide ik de opleiding tot GZ-psycholoog met accent op kinderen & jeugdigen en in 2015 de opleiding tot EMDR therapeut en tot mindfulnesstrainer. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de psychodiagnostiek en pre- en perinatale psychologie.

Met Praktijk MINT bied ik een solide plek waar kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders met psychische klachten zich welkom, gehoord en geholpen voelen. Graag neem ik een vleugje humor, nuchterheid en flexibiliteit mee. Naast het werken met cliënten haal ik veel voldoening uit het opleiden van collega’s middels werkbegeleiding en supervisie.

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Marije Claessens-van den Wijngaard

Marije Claessens-van den Wijngaard

GZ-psycholoog, orthopedagoog, EMDR therapeut, mindfulnesstrainer

Myrna van den Wijngaard

Myrna van den Wijngaard

Orthopedagoog, EMDR therapeut, Cognitief gedragstherapeut

Mijn naam is Myrna van den Wijngaard en graag stel ik mij aan je voor. Ik ben trotse moeder van mijn zoontje en vriendin van mijn lieve partner. Ik geniet enorm van mijn gezinsleven en ik ben blij dat ik deze rollen mag uitvoeren.

Nu mijn andere rol als orthopedagoog: Ik ben bij diverse instellingen begonnen in de specialistische GGZ voor kind & jeugd. Daarna heb ik ervaring opgedaan in de basis GGZ voor kind/jeugd en jongvolwassenen. Ik bemerk bij mijzelf dat ik het fijner vind werken als ik voldoende de tijd kan nemen en goed de aandacht kan besteden aan de kinderen, jongeren en ouders. Om deze reden ben ik begonnen als ZZP’er; ik kan mijn eigen tijd indelen. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam en heb later de opleiding EMDR gedaan. Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Samen aan de slag gaan en de puzzel maken van hoe iets werkt voor jou, is waar ik veel energie krijg. Mijn doel is om jou te brengen waar jij wil komen. Ik vind het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt en dat je veiligheid ervaart. Ik heb ontzettend veel zin om samen aan de slag te gaan!

Tot snel!

Myrna

Mijn naam is Dick Boverhuis. Samen met mijn partner en onze beider dochters, leven wij liefdevol en figuurlijk avontuurlijk als samengesteld gezin. Ik geniet van samen zijn in het algemeen. In verbinding met mijn dochter, mijn partner en haar dochter en daarnaast met familie, vrienden en collega’s en niet te vergeten onze hond. Buiten voel ik mij heel prettig. Graag breng ik tijd door in de natuur, wandelend, fietsend, pratend en stilzwijgend. Tussen de regels van het leven door, fotografeer en schrijf ik graag en luister en speel ik vaak muziek.

In 2007 heb ik mijn opleiding tot HBO-verpleegkundige afgerond en ben ik lange tijd werkzaam geweest in verschillende onderdelen van de Geestelijke Gezondheidszorg (psychiatrie), verslavingszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg. Zowel in de functies van verpleegkundige, behandelaar als leidinggevende. Mijn nieuwsgierigheid en betrokkenheid naar mensen en hun verhalen, in hun volle omvang, zijn altijd groot geweest. Ik ben sensitief voor hetgeen zich bij mensen zowel in de boven- als onderstroom begeeft en afspeelt, bij kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit een snel en sterk gewekt vertrouwen kan ik, door gesprekken en activiteiten samen met jou en/of jouw kind komen tot de kern van een hulpvraag en aanbod van begeleiding en behandeling vanuit Praktijk Mint. Mijn werk- en levenservaring is breed, waardoor ik snel kan aansluiten bij jouw vraag.

Met een gezonde dosis humor en relativering, sta ik graag naast mensen om samen een passende richting te vinden. Op weg naar een (hersteld) vertrouwen en evenwicht in jezelf, mede door het gewone te verbijzonderen én andersom. Niets menselijks is mij vreemd. We staan allemaal voor (levens)vragen, opgaves, uitdagingen, obstakels en ik vind het een voorrecht om mensen daarin te mogen ondersteunen middels afgestemde behandeling. Deze bied ik binnen de praktijk, maar bij voorkeur ook thuis of in jouw nabije omgeving aan.

Dick Boverhuis

Dick Boverhuis

Ambulant behandelaar jeugd & gezin

Corrien Klingenberg

Corrien Klingenberg

GZ-psycholoog, IMH-specialist

Mijn naam is Corrien Klingenberg, ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels volwassen zoon en dochter. Ik ben graag buiten, op pad in het bos of de duinen. Ik houd van sporten, wandelen, fietsen en fotograferen.

Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog en Infant Mental Health (IMH)-specialist en heb inmiddels meer dan twintig jaar gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en hun ouders.  Ik heb me gespecialiseerd in de psychodiagnostiek en heb veel ervaring met het in kaart brengen van ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Ik werk met ouders en kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, en kan ook aanstaande ouders begeleiden tijdens de zwangerschap.

Ik vind het belangrijk om te werken vanuit zorgvuldige diagnostiek als startpunt voor verandering. Ik probeer samen met ouders goed in kaart te brengen wat speelt. Voldoende rust en ruimte te nemen voor het verhaal van ouders. Mijn focus ligt daarbij op het helpen van ouders om de signalen van hun kinderen waar nodig beter te begrijpen. Wat vertelt het kind ons met zijn gedrag en hoe heeft dat zijn weerslag op de relatie tussen ouders en kind (en misschien wel binnen het gezin)? Als het nodig is kunnen we daar ook belangrijke anderen bij betrekken, zoals broertjes of zusjes, grootouders of school.  Naast onderzoek, observatie en gesprekken maak ik soms gebruik van videofeedback.

Ik heb nu bewust de stap gemaakt naar Praktijk Mint, omdat ik graag kleinschalig wil werken. In de samenwerking met collega’s en ook met ouders vind ik korte lijnen en persoonlijke aandacht een groot goed.

Meer weten over mijn achtergrond? https://www.linkedin.com/in/corrien-klingenberg-b3058124

Hoi, ik ben Roelien Noordman. Ik woon samen met mijn vriend en de kleine dingen in het leven maken mijn geluk. Ik breng graag tijd door samen met mijn vrienden en familie en geniet ervan om buiten te zijn, in het bos, de duinen en de bergen.

Na mijn opleiding Pedagogiek heb ik ervaring opgedaan als leerlingbegeleider in het voortgezet onderwijs. De ondersteuningsrol en het puzzelen samen met het kind en zijn omgeving, hebben mij geënthousiasmeerd om verder te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hier ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Ik heb ervaring in het werken met kinderen op scholen en in de basis GGZ. Ouders, kinderen en jongeren zijn expert over zichzelf en ik denk graag met hen mee vanuit mijn kennis. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord en gezien voelt en zie vertrouwen en veiligheid dan ook als basis van ieder traject. In de behandeling vind ik samenwerken belangrijk, waarbij ik graag het systeem betrek waarin een kind opgroeit. Ik ga met plezier op zoek naar jullie kwaliteiten en kansen om van hieruit de ontwikkeling te stimuleren.

Naast het stimuleren van de ontwikkeling van mijn cliënten, besteed ik graag aandacht aan mijn eigen ontwikkeling als orthopedagoog. Opleidingen en cursussen verbreden mijn kennis. De basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is daar een voorbeeld van.

Tot snel bij Mint!

Roelien Noordman

Roelien Noordman

Orthopedagoog

Raven Reitsma

Raven Reitsma

Orthopedagoog

Mijn naam is Raven Reitsma en ik woon met mijn vriend in het mooie Alkmaar. In mijn vrije tijd zoek ik graag de natuur op, spreek ik af met mijn lieve vrienden en familie, vind ik het leuk om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken en fotografeer ik.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als orthopedagoog en heb daarna na- en bijscholing gevolgd, waaronder WRITEjunior, Een Taal Erbij en de opleiding tot FloorPlay-begeleider. De afgelopen jaren heb ik in de basis GGZ in een multidisciplinair team gewerkt, waardoor ik met een brede blik naar de ontwikkeling van kinderen kijk. Gedrag is slechts het topje van de ijsberg en het geeft mij energie om te ontdekken wat er onderliggend is. Daartoe gebruik ik verschillende meetinstrumenten, maar vind ik het ook heel belangrijk om te observeren en spelenderwijs naar de ontwikkeling van jullie kind te kijken. Hierin neem ik ook graag de verschillende systemen, zoals het gezin en de school, mee.

Ik kijk ernaar uit om met jullie kind en zijn of haar systemen te gaan werken en begeleiding op maat vorm te geven. Tijd en ruimte, veiligheid, positiviteit en plezier vind ik belangrijke elementen binnen de behandelingen. Ik hoop ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt en dat we samen tot verandering, en daarmee groei, komen.