Graag stel ik me voor: ik ben Marije Claessens–van den Wijngaard, partner van mijn geliefde en moeder van een uniek kleutermensje. Het grootbrengen van dit meisje vind ik het fijnste en belangrijkste wat er is. Altijd geboeid ben ik, door hoe verschillend iedere vrouw de kunst van het moeder worden en moeder zijn beleeft.

Hiernaast ben ik een gedreven GZ-psycholoog in Alkmaar. Ruim twintig jaar lang werk ik binnen de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, adolescenten en volwassenen. Eerst werkte ik als groepsleider binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarna ik in in 2007 afstudeerde als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2014 voltooide ik de opleiding tot GZ-psycholoog met accent op kinderen & jeugdigen en in 2015 de opleiding tot EMDR therapeut en tot mindfulnesstrainer. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de psychodiagnostiek. Met Praktijk MINT wil ik een solide plek zijn waar kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders met psychische klachten zich welkom, gehoord en geholpen voelen. Graag neem ik een vleugje humor, nuchterheid en flexibiliteit mee.

Naast het werken met cliënten haal ik veel voldoening uit het opleiden van collega’s middels werkbegeleiding en supervisie. Ook werk ik als docent voor GZ-psychologen in opleiding bij Rino Amsterdam.

Wil je nog wat meer weten over mijn achtergrond? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.