Graag stel ik me voor: ik ben Marije Claessens–van den Wijngaard, partner van mijn geliefde en moeder van een uniek meisje. Het grootbrengen van dit meisje vind ik het fijnste en belangrijkste wat er is. Ik speel viool, ben vaak in het bos, dans graag en beoefen yoga.

Hiernaast ben ik een gedreven GZ-psycholoog in Alkmaar. Ruim twintig jaar lang werk ik binnen de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, adolescenten en volwassenen. Vanuit de opleiding HBO Pedagogiek werkte ik als groepsleider binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarna ik in in 2007 afstudeerde als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2014 voltooide ik de opleiding tot GZ-psycholoog met accent op kinderen & jeugdigen en in 2015 de opleiding tot EMDR therapeut en tot mindfulnesstrainer. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de psychodiagnostiek.

Met Praktijk MINT bied ik een solide plek waar kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders met psychische klachten zich welkom, gehoord en geholpen voelen. Graag neem ik een vleugje humor, nuchterheid en flexibiliteit mee. Naast het werken met cliënten haal ik veel voldoening uit het opleiden van collega’s middels werkbegeleiding en supervisie.

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Marije Claessens-van den Wijngaard

Marije Claessens-van den Wijngaard

GZ-psycholoog, orthopedagoog, EMDR therapeut, mindfulnesstrainer

Myrna van den Wijngaard

Myrna van den Wijngaard

Orthopedagoog, EMDR therapeut, Cognitief gedragstherapeut

Mijn naam is Myrna en graag stel ik mij aan je voor. Ik ben trotse moeder van mijn zoontje en vriendin van mijn lieve partner. Ik geniet enorm van mijn gezinsleven en ik ben blij dat ik deze rollen mag uitvoeren.

Nu mijn andere rol als orthopedagoog: Ik ben bij diverse instellingen begonnen in de specialistische GGZ voor kind & jeugd. Daarna heb ik ervaring opgedaan in de basis GGZ voor kind/jeugd en jongvolwassenen. Ik bemerk bij mijzelf dat ik het fijner vind werken als ik voldoende de tijd kan nemen en goed de aandacht kan besteden aan de kinderen, jongeren en ouders. Om deze reden ben ik begonnen als ZZP’er; ik kan mijn eigen tijd indelen. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam en heb later de opleiding EMDR gedaan. Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Samen aan de slag gaan en de puzzel maken van hoe iets werkt voor jou, is waar ik veel energie krijg. Mijn doel is om jou te brengen waar jij wil komen. Ik vind het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt en dat je veiligheid ervaart. Ik heb ontzettend veel zin om samen aan de slag te gaan!

Tot snel!

Myrna