Graag stel ik me voor: ik ben Marije Claessens–van den Wijngaard, partner van mijn geliefde en moeder van een uniek meisje. Het grootbrengen van dit meisje vind ik het fijnste en belangrijkste wat er is. Ik speel viool, dans graag, ben vaak in het bos en hou van kamperen in zomer én winter.

Hiernaast ben ik een gedreven GZ-psycholoog in Alkmaar. Ruim twintig jaar lang werk ik binnen de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, adolescenten en volwassenen. Vanuit de opleiding HBO Pedagogiek werkte ik als groepsleider binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie, waarna ik in in 2007 afstudeerde als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2014 voltooide ik de opleiding tot GZ-psycholoog met accent op kinderen & jeugdigen en in 2015 de opleiding tot EMDR therapeut en tot mindfulnesstrainer. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de psychodiagnostiek en pre- en perinatale psychologie.

Met Praktijk MINT bied ik een solide plek waar kinderen, jongeren en (aanstaande) ouders met psychische klachten zich welkom, gehoord en geholpen voelen. Graag neem ik een vleugje humor, nuchterheid en flexibiliteit mee. Naast het werken met cliënten haal ik veel voldoening uit het opleiden van collega’s middels werkbegeleiding en supervisie.

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Marije Claessens-van den Wijngaard

Marije Claessens-van den Wijngaard

GZ-psycholoog, orthopedagoog, EMDR therapeut, mindfulnesstrainer

Corrien Klingenberg

Corrien Klingenberg

GZ-psycholoog, IMH-specialist

Mijn naam is Corrien Klingenberg, ik ben getrouwd en moeder van een inmiddels volwassen zoon en dochter. Ik ben graag buiten, op pad in het bos of de duinen. Ik houd van sporten, wandelen, fietsen en fotograferen.

Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog en Infant Mental Health (IMH)-specialist en heb inmiddels meer dan twintig jaar gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en hun ouders.  Ik heb me gespecialiseerd in de psychodiagnostiek en heb veel ervaring met het in kaart brengen van ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Ik werk met ouders en kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, en kan ook aanstaande ouders begeleiden tijdens de zwangerschap.

Ik vind het belangrijk om te werken vanuit zorgvuldige diagnostiek als startpunt voor verandering. Ik probeer samen met ouders goed in kaart te brengen wat speelt. Voldoende rust en ruimte te nemen voor het verhaal van ouders. Mijn focus ligt daarbij op het helpen van ouders om de signalen van hun kinderen waar nodig beter te begrijpen. Wat vertelt het kind ons met zijn gedrag en hoe heeft dat zijn weerslag op de relatie tussen ouders en kind (en misschien wel binnen het gezin)? Als het nodig is kunnen we daar ook belangrijke anderen bij betrekken, zoals broertjes of zusjes, grootouders of school.  Naast onderzoek, observatie en gesprekken maak ik soms gebruik van videofeedback.

Ik heb nu bewust de stap gemaakt naar Praktijk Mint, omdat ik graag kleinschalig wil werken. In de samenwerking met collega’s en ook met ouders vind ik korte lijnen en persoonlijke aandacht een groot goed.

Meer weten over mijn achtergrond? https://www.linkedin.com/in/corrien-klingenberg-b3058124

Hoi, ik ben Roelien Noordman. Ik woon samen met mijn vriend en de kleine dingen in het leven maken mijn geluk. Ik breng graag tijd door samen met mijn vrienden en familie en geniet ervan om buiten te zijn, in het bos, de duinen en de bergen.

Na mijn opleiding Pedagogiek heb ik ervaring opgedaan als leerlingbegeleider in het voortgezet onderwijs. De ondersteuningsrol en het puzzelen samen met het kind en zijn omgeving, hebben mij geënthousiasmeerd om verder te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hier ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. Ik heb ervaring in het werken met kinderen op scholen en in de basis GGZ. Ouders, kinderen en jongeren zijn expert over zichzelf en ik denk graag met hen mee vanuit mijn kennis. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord en gezien voelt en zie vertrouwen en veiligheid dan ook als basis van ieder traject. In de behandeling vind ik samenwerken belangrijk, waarbij ik graag het systeem betrek waarin een kind opgroeit. Ik ga met plezier op zoek naar jullie kwaliteiten en kansen om van hieruit de ontwikkeling te stimuleren.

Naast het stimuleren van de ontwikkeling van mijn cliënten, besteed ik graag aandacht aan mijn eigen ontwikkeling als orthopedagoog. Opleidingen en cursussen verbreden mijn kennis. De basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is daar een voorbeeld van.

Tot snel bij Mint!

Roelien Noordman

Roelien Noordman

Orthopedagoog

Raven Reitsma

Raven Reitsma

Orthopedagoog

Mijn naam is Raven Reitsma en ik woon met mijn vriend in het mooie Alkmaar. In mijn vrije tijd zoek ik graag de natuur op, spreek ik af met mijn lieve vrienden en familie, vind ik het leuk om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken en fotografeer ik.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als orthopedagoog en heb daarna na- en bijscholing gevolgd, waaronder WRITEjunior, Een Taal Erbij en de opleiding tot FloorPlay-begeleider. De afgelopen jaren heb ik in de basis GGZ in een multidisciplinair team gewerkt, waardoor ik met een brede blik naar de ontwikkeling van kinderen kijk. Gedrag is slechts het topje van de ijsberg en het geeft mij energie om te ontdekken wat er onderliggend is. Daartoe gebruik ik verschillende meetinstrumenten, maar vind ik het ook heel belangrijk om te observeren en spelenderwijs naar de ontwikkeling van jullie kind te kijken. Hierin neem ik ook graag de verschillende systemen, zoals het gezin en de school, mee.

Ik kijk ernaar uit om met jullie kind en zijn of haar systemen te gaan werken en begeleiding op maat vorm te geven. Tijd en ruimte, veiligheid, positiviteit en plezier vind ik belangrijke elementen binnen de behandelingen. Ik hoop ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt en dat we samen tot verandering, en daarmee groei, komen.